Valdemarsdag bliver fejret med nye kartofler, flæsk og persillesovs

Profilbillede
Astrid Bruun

Tilbage til traditionen: Politikere tager på besøg på plejecentrene på Valdemarsdag.

I år bliver Valdemarsdag fejret på plejecentrene i Greve - præcis som de lokale traditioner foreskriver: Flaget i toppen af flagstangen og hyggelig frokost sammen med gode gæster fra byrådet.

En god snak med byens ældre

Borgmester Pernille Beckmann glæder sig til at komme rundt på kommunens plejecentre:

"Nu kan vi endelig få en god snak med vores ældre borgere og nyde nogle timer sammen med dem og medarbejderne. Det har vi savnet under de lange nedlukninger", siger hun.

Sidste år blev den traditionsrige Valdemarsdag den 15. juni aflyst på plejecentrene på grund af faren ved coronasmitte, men i år bliver der kogt og stegt i alle plejecentrenes køkkener.

Nationalret og en snaps

Menuen ligger nemlig helt fast. Der skal nye kartofler, steget flæsk og persillesovs på tallerkenerne.

Liselotte Blixt, formand for Social- Sundheds- og Psykiatriudvalget, glæder sig til at mødes med borgerne på plejecentrene og nyde Dannebrog og den danske nationalret sammen med dem.

"Jeg elsker vores flag og traditionen med at fejre Valdemarsdag sammen med de ældre borgere på plejecentrene, siger Liselotte Blixt, som også lover at tage snaps med, så alle kan få en dram til frokosten.

Dog erkender de to politikere, at de ikke kan klare at spise den solide frokostmenu flere gange på samme dag, så de besøger alle kommunens plejecentre i løbet af formiddagen og slutter af med frokost sammen med beboerne på Strandcentret i Hundige.

Program for Valdemarsdag

Pernille Beckmann: Kl. 9.30 Langagergård Plejecenter, kl. 10.45 Nældebjerg Plejecenter, kl. 12.00 Strandcentret.

Liselotte Blixt: Kl. 9.30 Rehabiliteringscentret Hedebo, kl. 10.45 Lokalcenter Møllehøj, kl. 12.00 Strandcentret.

Kilde: Redaktionen // Foto: Greve Kommune fra tidligere år. I Greve er det en tradition at fejre Valdemarsdag med nye kartofler, stegt flæsk og persillesovs.
Flere artikler